Davutoğlu açıkladı! İşte yeni kabine

Seçim kabinesi kuruldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sunduğu liste Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Geçici hükümet, 12 AKP'li, 2 HDP'li, 1 MHP'li ve 11 bağımsızdan isimden oluştu. MHP'li Tuğrul Türkeş kabinede başbakan yardımcısı olarak yer aldı. HDP'li Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Bakanı, Müslüm Doğan’a da Kalkınma Bakanı yapıldı. İşte seçim hükümetinde yer alan isimler.

Davutoğlu açıkladı! İşte yeni kabine

Başbakan Davutoğlu, yeni Bakanlar Kurulu üyelerini açıkladı.

Seçim hükümeti kabinesinde 12 AKP'li 2 HDP'li 1 MHP'li ve 11 bağımsız isim yer aldı.

MHP'li Tuğrul Türkeş kabineye başbakan yardımcısı olarak girdi. HDP'li Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Bakanlığı, Müslüm Doğan da Kalkınma Bakanlığı'na getirildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da İçişleri Bakanı oldu. Yeni kabineyi Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı.

Başbakan: Ahmet Davutoğlu Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan Numan Kurtulmuş Cevdet Yılmaz Yıldırım Tuğrul Türkeş

Adalet Bakanı: Kenan İpek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşen Gürcan Avrupa Birliği Bakanı: Ali Haydar Konca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Ahmet Erdem Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce Dışişleri Bakanı: Feridun Sinirlioğlu Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Ali Rıza Alaboyun Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağtay Kılıç Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Kutbettin Arzu Gümrük ve Ticaret Bakanı: Cenap Aşçı İçişleri Bakanı: Selami Atınok Kalkınma Bakanı: Müslüm Doğan Kültür ve Turizm Bakanı: Yalçın Topçu Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı Milli Savunma Bakanı: Vecdi Gönül Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Feridun Bilgin

ulusalkanal.com.tr

bakanlar kurulu Ahmet Davutoğlu kabine yen