Suriye ordusu terörle mücadelede kilit konumda olan Halep cephesine yoğunlaştı

Suriye Ordusu, terörle mücadelede kilit konumda olan Halep cephesine yoğunlaştı. Bu cephedeki başarı, ülkenin geleceği açısından tayin edici rolde. Halep cephesinde başarı kazanılması halinde, Terör örgütlerinin kuzey-güney bağlantısı kesilecek. İdlib ve Rakka'nın kurtarılması da kolaylaşacak. Terör örgütleriyse bu ihtimale karşı İdlib'te yığınak yapıyor.

Suriye ordusu terörle mücadelede kilit konumda olan Halep cephesine yoğunlaştı

Suriye'de terör örgütleriyle mücadele Halep cephesine kilitlendi. Ağırlığı Halep'e veren ordu, burada sağlayacağı başarı ile terör örgütlerinin kuzey-güney hattındaki bağlantısını kesmeyi hedefliyor.

Cephedeki çatışmaları takip eden gazeteci Wessam Al Jurdi, ordunun Halep'ten sonraki hedefinin İdlib olduğunu söyledi.

Kentin doğu tarafı ise Rakka kentine açılıyor. Rakka IŞİD'in ana karargahı olduğu için ayrıca önem taşıyor.

Tüm bu operasyonlar Rusya, Suriye, İran ve Irak’ın oluşturduğu operasyon odasından yönetiliyor. İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani de bu operasyon odasında görev yapıyor.

Terör örgütleri de Suriye Ordusu’na karşı alarma geçti. “Acil durum planı” adı verilen hazırlıklar kapsamında, Fetih Ordusu’nun iki aydır kente askeri yığınak yapıldığı belirtildi. Nusra örgütüne yakın kaynaklar, İdlib’te, Afganistan’daki Tora Bora savaş modelinin örnek alındığını vurguladı. Hazırlıkların “dost ve müslüman bir ülkenin istihbarat örgütü”nden gelen bilgiler doğrultusunda yapıldığı" ileri sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Suriye ordusu terörle mücadelede kilit konumda... paylaşan: ulusalkanal

suriye ordusu