Dünya genelinde koronavirüs bulaşan kişi sayısı 220 bini geçti

Dünya genelinde koronavirüs bulaşan kişi sayısı 220 bini geçti. Almanya’da vaka sayısı bir günde 2 bin 801 kişi arttı. Almanya Başbakanı Merkel, “Dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden biriyiz ancak kapasite zorlanıyor.” dedi. Kötü haberler de peş peşe geliyor. Rusya’da Kovid-19 nedeniyle ilk ölüm yaşandı.

Dünya genelinde koronavirüs bulaşan kişi sayısı 220 bini geçti

Birçok ülkeye yayıldı. Kovid-19 bilançosu ağırlaşıyor. Virüs dünya genelinde 220 bini aşkın kişiye bulaşmış durumda.

Koronavirüs nedeniyle toplam 8 bin 980 kişi öldü, 85 bin 769 kişi de iyileşti.

Almanya'da vaka sayısı 1 günde 2 bin 801 kişi arttı. Ülkede 10 bin 999 kişi enfekte. Bugüne kadar 20 hasta yaşamını yitirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ulusa sesleniş yaptı. Alman Şansölye, sağlık sistemlerinin iyi olmasına rağmen hastane kapasitesinin zorlandığını söyledi.

Angela Merkel, konuşmasında, yeni tip koronavirüsün yayılmasına karşı alınan kurallara uyulmasını istedi. Halkı dayanışma göstermeye ve disiplinli olmaya çağırdı.

Fransa hükümeti de koronavirüs salgınına karşı alınan 15 günlük karantina süresinin uzatılabileceğini açıkladı. Ülkedeki vaka sayısı 9 bin 134’e yükselirken yaşamını yitirenler 89 kişi artarak 274’e ulaştı.

Kanada'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 8'e çıktı. Virüs bulaşanların sayısı ise 727…

Salgın nedeniyle karantina altında olan Başbakan Justin Trudeau, bu şartlarda üçüncü kez basın toplantısı düzenledi. Trudeau, Kanadalılara, gelir desteği ve vergi ertelemelerinin dâhil olduğu 82 milyar dolarlık bir yardım paketinin haberini verdi. Başbakan Trudeau, “İşi değil sağlığı düşünün.” dedi.

Rusya'da kötü haber geldi. Kovid-19'dan ilk ölüm gerçekleşti. Rusya'da koronavirüsten hayatını kaybeden 79 yaşındaki kadının kronik hastalıklarının da olduğu belirtildi. Ülkede Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 147 olarak açıklanmıştı.

İran'da ise koronavirüs kaynaklı can kaybı bin 284'e yükseldi. Ülke genelinde 149 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünyanın kabul etmediği İngiliz bandıralı gemi ise Küba’ya demirledi. İçinde doğrulanmış korona vakalarının da olduğu bin kişiyi taşıyan İngiliz yolcu gemisi, Dominik Cumhuriyeti, Barbados ve Bahamalar'lar tarafından reddedilmiş ve haftalarca birçok limanda bekletilmişti.

ulusal.com.tr

koronavirüs