Şişli'de yıkım gerginliği

İstanbul Şişli'de esnafın dükkanları mahkeme süreci devam etmesine rağmen yıkılmak istendi. Belediye ekiplerini karşısında gören esnaf duruma isyan etti, "Şişli Belediye Başkan Vekili Emir Sarıgül bizi aldattı" dedi.

İstanbul Şişli'de bulunan Pangaltı esnafı ve zabıta arasında yıkım gerginliği yaşandı. Ermeni Katolik Mihitaryan Vakfı'na ait arazi üzerinde bulunan 52 dükkanın kiracıları yıkıma karşı çıktı.

Mahkeme süreci devam etmesine rağmen Şişli Belediyesi ekiplerini ve polisi karşısında gören esnaf duruma isyan etti.

Araziyi satın alan Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyıla bilinen AKP İstanbul Meclis Üyesi Mehmet Uyanoğlu. Eski Ağır Ceza Hakimi olan Uyanoğlu'nun kızının nikah şahitliğini de Başbakan Erdoğan yaptı.

Uyanoğlu'nun satın aldığı Vakfa ait 15 dönümlük arazinin değeri milyon dolarları buluyor. Esnaf, dükkanlarının rant için yıkılmak istendiğini söyledi.

Esnafın tepki gösterdiği bir diğer isim ise Şişli Belediye Başkan Vekili Emir Sarıgül oldu. Yurttaşlar Emir Sargül'ün Mehmet Uyanoğlu ile birlikte hareket ettiklerini iddia etti.

Yaşanan tartışma sonrası Belediye ekipleri geri çekildi .

Esnafın avukatlığını yapan Burhan Öğütçü, yıkım kararının da Emir Sarıgül'ün zabıtaları göndermesinin de hukuksuz olduğunu söyledi.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr