CHP-İyi Parti adayına HDP'den destek

Yerel seçimlere ilişkin CHP'nin arka kapı diplomasisi yürüttüğü HDP'den dikkat çeken bir açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ankara, İzmir ve İstanbul'da CHP ile İyi Parti'nin ortak aday çıkarması durumunda destekleyebileceklerini söyledi. Buldan, aday profilinin belirleyici olacağını ifade etti.

Yerel seçimlere ilişkin hazırlıklarını sürdüren siyasi partilerin işbirliği görüşmeleri ve aday mesaileri devam ediyor.

CHP'nin gönül ittifakı olduğunu belirttiği HDP'den anlamlı bir destek açıklaması geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ankara, İzmir ve İstanbul'da CHP ile İyi Parti'nin ortak aday çıkarması durumunda destekleyebileceklerini söyledi. Aday profiline göre karar vereceklerini belirten Buldan, "Demokrasi güçlerinin tamam dediği, bizim adayımızdır dediği bir insan varsa biz onu destekleriz" diye konuştu.

Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li Ahmet Türk ile görüşmüştü. Görüşmede Türk, Kılıçdaorğlu'na özellikle İstanbul'da HDP tabanının oy verebileceği bir aday göstermeleri gerektiğini belirtmişti.

HDP ile arka kapı diplomasisini yürüten CHP, İyi Parti ile işbirliği görüşmelerinde sona yaklaşıyor. İki parti genel başkanının en geç önümüzdeki hafta bir araya gelmesi bekleniyor.

Bir yandan işbirliği trafiğini sürdüren CHP yeni adaylarını kamuoyuna duyurdu. Açıklanan aday listesi içinde Eskişehir, Hatay, Muğla ve Tekirdağ gibi büyükşehir belediyesi yer aldı. Ayıca il belediyesi olarak Edirne, Sinop, Çanakkale ve Karaman da listedeydi.

CHP'nin yanı sıra AKP'de de bazı illerin adayları açıklandı. İl başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 ilin belediye başkan adayını ila etti. Böylece AKP Ankara ve İzmir'in de içinde olduğu 74 il için belediye başkan adayını açıklamış oldu.

Ağrı, Aksaray, Isparta, Erzincan, Kars Kırşehir, Van ve Zonguldak adayları yeni listede yer aldı. Listede en dikkat çeken ise Ağrı belediye başkan adayı Savcı Sayan oldu. Savcı Sayan, Deniz Baykal'ın CHP'de genel başkanlık yaptığı dönemde parti kurmayları arasındaydı.

Bu arada Millet İttifakı'nda Akşener Kılıçdaroğlu görüşmesi beklenirken Cumhur İttifakı'nda da Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

chp hdp İyi Parti seçim ittifak 31 mart