TSK, Afrin'deki son durumu açıkladı

Afrin Harekâtında 44. güne girildi. Raco'da kontrol sağlandı. Sabah saatlerinde ise önemli noktalardan biri olan Cinderes bombalandı. Türk ordusunun ilerleyişi sürerken, şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 612 oldu.

TSK, Afrin'deki son durumu açıkladı

Zeytin Dalı Harekâtında, güvenlik güçleri adım adım ilerliyor.

Stratejik nokta olan Raco beldesiyle birlikte çevresindeki 7 nokta teröristlerden temizlendi. Terör örgütü büyük çöküntü yaşadı. Zira bu bölge sayesinde Kuzeybatıdan Afrin'e giriş sağlıyordu. Bu geçişlere Türk ordusu son verdi.

8 saatte alınan Raco'da mayın ve bomba temizliği sürerken, önemli noktalardan biri olan Cinderes de sabah saatlerinde top atışlarıyla vuruldu... İlerleme kaydedildi... Cinderes’in doğusundaki Ramadiye, Hamilek ve Badanli köylerini teröristlerden temizledi. Böylece, Türk ordusu ve ÖSO güçleri, Afrin ile Cinderes arasındaki yolu her an kesme olanağına kavuştu.

Fırtına obüsleri, çok namlulu roket atarlarlar, savaş uçakları, ATAK helikopterleri ve silahlı insansız hava araçları teröristlerin kaçış ve ikmal yollarını vurmaya devam ediyor. Afrin'in Hacı Halil köyü de terörsitlerden arındırıldı.

Afrin harekâtında etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 2 bin 612'ye yükseldi.

ulusal.com.tr

zeytin dalı harekatı Türk Silahlı Kuvvetleri tsk terörle mücadele