Org. Akar, koalisyon ülkelerine PKK-PYD ilişkisini aktaracak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye'nin PYD'ye karşı tavrını, koalisyon ülkelerinin genelkurmay başkanlarına anlatacak. Katar Genelkurmay Başkanı ile görüşecek olan Akar, daha sonra katılacağı Koalisyon Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nda muhataplarına Türkiye'nin önceliklerini aktaracak

Org. Akar, koalisyon ülkelerine PKK-PYD ilişkisini aktaracak

Türkiye, PYD ile PKK ilişkisini koalisyon ülkelerinin genelkurmay başkanlarına da anlatacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Katar Genelkurmay Başkanı ile görüşecek. Katar Genelkurmay Başkanı, 2015 yılı Kasım ayında Türkiye'yi ziyaret etmişti. Akar da iade ziyareti kapsamında temaslarda bulunacak.

Orgeneral Akar, Katar'daki Türk askeri personelini de ziyaret edecek. Akar daha sonra da Koalisyon Genelkurmay Başkanları Toplantısı'na katılacak ve Koalisyon Harekat Merkezlerinde incelemelerde bulunacak.

Akar, toplantıda muhataplarına, Türkiye’nin Suriye konusundaki tezlerini, Rusya'nın hava operasyonlarını, Türkiye'ye mülteci akınlarını, PYD ve PKK arasındaki bağı anlatacak.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 17 Şubat'ta Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri personeline taziye mesajı yayınladı. Akar, mesajında "maruz kaldığımız bu tür olaylar, ne ülkemizi korumak, huzur ve güvenliğini sağlamak konusundaki kararlılığımızı sarsacak ne de bu güne kadar namus ve şeref bildiğimiz kutsal vazifemizi yapmaktan alıkoyacaktır." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr