Savunma sanayiinde yerlilik mesajı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayideki yerlilik oranının yükselmesiyle Türkiye'nin masadaki müzakere gücünün arttığını vurguladı. Bugün yürütülen 750'yi aşkın proje olduğunu söyleyen Demir, yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Savunma sanayiinde yerlilik mesajı

Türkiye, savunmasanayisini millileştirmeye ve yerlileştirmeye devam ediyor. Savunma sanayiideki ilerleme Türkiye'nin dış politikadaki konumunu da etkiliyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Yıldız Teknik Üniversitesi Savunma Sanayi Teknolojileri Topluluğu'nun düzenlediği Savunma Sanayi Zirvesi'ne katıldı. Demir, zirvede açılış konuşmasını yaptı:

- Bizlerin amacı güvenlik güçlerimizin ihtiyacını yerli ve milli olarak sağlamaktır

- Ülkemiz savunma sanayinde teknoloji ithal eden değil teknolojiyi ihraç eden bir konuma doğru emin adımlarla yürümeye devam etmektedir

- Savunma sanayideki yerlilik oranımız artıyor bu artınca bağımsızlığımız ve masadaki müzakere gücümüz artıyor. Dış politikada Türkiye'nin bölgesinde önde gelen bir güç olduğu gerçeği daha büyük oranda isteseler de istemeseler de kabul görmektedir

Video konferans yöntemi ile etkinliğe katılan Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın proje sayısını açıkladı:

- Bugün yürüttüğümüz proje sayısı 750'yi aşmakta proje hacmimiz 60 milyar doları buluyor dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması içimde 7 Türk firması bulunuyor beş sene önce bu sayı 2'ydi.

Demir, savunma sanayinin gelişmesi için yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğunu belirtti. Gençlere çağrıda bulundu:

- Bilimsel bilginin ürüne dönüşmesini sanayinin gelişmesini ve sürdürülebilirliğini sağlamak için en önemli unsur yetkin insan kaynağıdır. Bu alanda siz gençlere ve eğitime yatırım yapmak olabildiğince insanımızı bu alandaki işlerle tecrübe ile ve teknoloji ile buluşturmak çok önemli.

türkiye yıldız teknik proje istihdam güç Sanayi teknoloji savunma Yıldız Teknik Üniversitesi ismail demir Savunma Sanayii dış politika Savunma Sanayii Başkanlığı video konferans sanayii