Moskova zirvesi hava sahasını açtı

Suriye hava sahasının 24 gün aradan sonra Türk uçaklarına açılmasının ayrıntıları ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Rus mevkidaşıyla yaptığı görüşmede hava sahasının kullanımı ile ilgili anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Moskova zirvesi hava sahasını açtı

Türk ve Rus Genelkurmay başkanları anlaştı, Suriye'de Türk uçaklarına uygulanan 24 günlük kısıtlama da sona erdi.

19 Ekim'de Türk uçaklarının PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye yönelik düzenlediği hava herakatı sonrası Suriye Devleti, hava savunma sistemlerini devreye sokmuştu.

Suriye'nin hamlesinin ardından, Rusya'yla da bazı pürüzler yaşanınca, güvenlik nedeniyle Türk jetleri Suriye hava sahasına girmiyordu. 24 gün aradan sonra Türk jetleri yine IŞİD hedeflerini bombaladı.

Aydınlık Gazetesinin haberine göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 1 Kasım'da Rusya'ya yaptığı ziyarette, Türk jetlerinin terör hedeflerine güven içinde harekat yapması ele alındı.

Rus mevkidaşı Orgeneral Valeriy Gerasimov ile Moskova'da bir araya gelen Hulusi Akar'ın, uçuşlar konusunu görüştüğü kaydedildi.

Görüşme hakkında bilgi veren güvenlik kaynakları, Genelkurmay Başkanları zirvesinden Türkiye lehine sonuçların çıktığını kaydetti. Kaynaklar, o gelişmelerden birinin de Suriye hava sahasının Türk savaş uçaklarına açılması olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya hulusi akar suriye moskova Valeriy Gerasimov