Gül'e kapıyı kapattı!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda Abdullah Gül'e oldukça net bir mesaj verdi. "Başbakanımızın Köşk ihtimali daha güçlü" diyen Atalay, Gül'e Başbakanlık yolunu da kapattı. "Bizde Cumhurbaşkanlığından sonra tekrar başbakanlığa gelme falan olmaz" dedi.

Gül'e kapıyı kapattı!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ağustos ayındaki Köşk seçimleri konusunda mesaj yüklü açıklamalar yaptı. Kanal 24 yayınında konuşan Atalay,

Başbalan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimalimin daha yüksek olduğunu söyledi.

"Başbakanımızın Köşk ihtimali daha güçlü şu anda, bütün bu değerlendirme ve istişarelerden sonra. Ama bizim gönlümüz, tabii Cumhurbaşkanımızın da, Başbakanımızın Köşk ile ilgili kararından sonra Cumhurbaşkanımızın kendi davasından, misyonundan ve bu hareketten kopmaması ve geleceğinde yine önemli söz sahibi olması"

Abdullah Gül'e "AKP'den kopma" diyen Atalay, kesin kararın Afyonkarahisar'da alınacağını kaydetti.

"Partimizde, partimizin karar organlarında da Başbakanımızın Köşk'e gitmesiyle ilgili ciddi bir talep var. 2007 yılını da yaşadık biz. 2007 yılında büyük tereddüt vardı, Başbakanımızın partide kalması yönünde bir talep vardı. Şimdi artık insanlar o ısrarı sürdüremiyor, gerçi o yönde görüşü olanlar halen var ama çoğunluk Köşk'e gitmesi yönünde"

Atalay Abdullah Gül için Başbakanlığa dönme ihtimaline sıcak bakmadığını gösterdi.

"Bizde 'Cumhurbaşkanlığından sonra tekrar başbakanlığa gelme' falan olmaz. Bizler için koltuklar ve masalar değil esas olan bu hareketin iyi yürümesidir. Herkes üzerine düşeni yapar, ondan eminim"

ulusalkanal.com.tr

AKP abdullah gül cumhurbaşkanı