Gülhane Parkı'nda neler oluyor?

Tarihi yarımadada yer alan ve İstanbul'un en güzel yerlerinden biri olan tarihi Gülhane Parkı'nın tapusunun, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne devredildiği ortaya çıktı. İşin ilginç yanı, Gülhane Parkı'nın denize kıyısı yok. Bu durum akıllara, "Gülhane Parkı ve tarihi yarımadanın özelleştirmeye açılmasının bir yolu mu aranıyor?" sorusunu getirdi.

İstanbul'un Fatih ilçesinde ve içerisinde Ayasofya, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı gibi tarihi yapılar bulunan bölge, ilginç olaylara sahne oluyor.

Tarihi yarımadada tapu kayıtları üzerinde sessiz sedasız değişiklikler yapıldığı ortaya çıktı. Gülhane Parkı'nın 2008 yılında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne tapulandırıldığı anlaşıldı.

Denize kıyısı bulunmayan Gülhane Parkı üzerindeki ilginç işlem, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım zamanında yapıldı.

Emlak piyasasında en az 3 milyar dolar değer biçilen bu tarihi arazinin tapusu, yarımadadaki diğer araziler gibi doğrudan Hazine'ye tescilli. Buna rağmen hangi gerekçeyle tapu devrinin yapıldığı bilinmiyor. Ancak bu durum akıllara, önümüzdeki yıllarda Gülhane Parkı'nın bu kurum üzerinden özelleştirme kapsamı altına alınabileceği şüphesini getirdi.

Bölge ile ilgili bir başka dikkat çekici nokta ise, 152 dönümlük Gülhane Parkı'nın bitişiğindeki 7 parsellik arazinin tapusunun olmaması. Uzmanlara göre böyle değerli bir bölgede tapusuz arazi bırakılması göz ardı edilmemeli.

Haber: Gizem Güneş

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

özelleştirme tarihi yarım ada gülhane parkı