''AKP ile koalisyon yaparız''

7 Haziran'a yaklaşıldıkça, Meclis'teki 4 parti arasında koalisyon söylemleri de artıyor. Bu kez açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'ndan geldi. "AKP ile koalisyon yapar mısınız?" sorusu yöneltilen Bekaroğlu, "İki parti bir araya gelebilir ve hükümet kurabilir. Bunun adı büyük koalisyon olur" dedi.

''AKP ile koalisyon yaparız''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği "koalisyon hükümeti" seçeneği ile ilgili bu kez de partinin Genel Başkan Yardımcısı konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP'nin AKP ile koalisyon hükümeti kurabileceğini söyledi.

Bekaroğlu, seçim ziyaretleri kapsamında gittiği İstanbul Büyükçekmece'de Rizeliler Derneği'ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Bekaroğlu'na koalisyon seçeneği soruldu. Bu soruya yanıtı oldukça netti.

"Türkiye’yi 100 sene taşıyacak 12 Eylül Anayasası yerine gerçekten demokratik, özgürlükçü, çoğulcu bir anayasa yapmak için iki parti bir araya gelebilir ve hükümet kurabilir. Bunun adı büyük koalisyon olur"

Bir partinin dayatılmasındansa, koalisyonun daha iyi olacağını savunan Bekaroğlu, koalisyonlar döneminin başladığını söyledi.

"Koalisyon, Türkiye gibi bir ülkede bir partinin, bir insanın insanlara dayatmasındansa, koalisyonlarda müzakere ederek sonuçların bulunması daha hayırlıdır diye düşünüyorum. Türkiye’de koalisyon hükümeti döneminin başladığını görüyorum. Koalisyonlar istikrarsızlık getirmez, halkın aleyhine değildir"

Bekaroğlu, CHP’nin kurullarında koalisyonun görüşülmediğini, sözlerinin kendi fikri olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr