Kılıçdaroğlu: Saray CHP'de karışıklık olsun istiyor

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tartışmaların Saray tarafından tezgahlanmış bir tuzak olduğu görüşünde. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Ramazan ayı sonrası için olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. “Partide köklü bir değişim yapılmalı” dedi.

Kılıçdaroğlu: Saray CHP'de karışıklık olsun istiyor

Tuzak olduğu iddialarını sürdürdü, kurmaylarına dikkatli olun çağrısı yaptı.

Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu başkanlığında 2 buçuk saat süren MYK toplantısına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Toplantının öne çıkan gündem başlığı olağanüstü kurultay tartışmaları oldu. Konuya ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, dışarıdan bir müdahale ile CHP içinde "kavga var" görüntüsü verilmek istendiğini söyledi.

"TUZAĞA DÜŞMEYELİM: 'Hayır'ı artırmalıyız, bölmek isteyenlere rağmen, "Hayır dağılmıyoruz" demeliyiz. CHP’de bir karışıklığın olmasını Saray istiyor. 16 Nisan’dan bu yana havuz medyası CHP’de büyük bir kavga varmış gibi gösteriyor. Arkadaşlarımızın bu oyuna gelmemesi lazım. Hepimiz bu tuzağa karşı dikkatli olmalıyız. CHP’de kavga olduğu görüntüsünden bize oy verenler de hayır diyenler de rahatsız.

Öte yandan eski CHP Genel Başkanı Antalya milletvekili Deniz Baykal olağanüstü kurultay için Ramazan ayı sonrası için çağrı yaptı, “Partide köklü bir değişim yapılmalı” dedi.

Baykal Ramazan ayı sonrası için kurultay çağrısı yapsa da CHP'li kurmaylar olağan kurultay takvimini MYK toplantısında belirledi. Buna göre, Ramazan sonuna kadar üye kütüklerinin güncellenmesi, Eylül ve Ekim ayında ilçe, Kasım ve Aralık'ta il kongrelerinin yapılması kararı alındı. Büyük kurultayın ise bütün kongrelerinin tamamlanmasının ardından Parti Meclisi tarafından belirlenmesi kararlaştırıldı.

ulusalkanal.com.tr

chp kemal kılıçdaroğlu Deniz Baykal saray