Bu sezon dikenli salatalık fiyatıyla çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Örtü altı üretim merkezi Antalya'nın Kumluca ilçesinde, son 10 yıldır dikenli salatalık üretimi yapılıyor. Bu sezon çiftçilerin yüzünü güldüren dikenli salatalığın kilosu 5 liradan satılıyor. İhracata yönelik üretilen dikenli salatalıklar, başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere birçok ülkeye gönderiliyor.

Bu sezon dikenli salatalık fiyatıyla çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Ülkemizin geniş sebze ve meyve üretiminde çoğu ürün hem iç hem de dış pazara yönelik üretiliyor. Ancak bir ürün var ki, geçmişten bu yana iç pazardan çok dış pazarlar için yetiştiriliyor. Hatta sadece Rusya için özel üretim yapanlar var. Görüntüsü, tadı ve aromasıyla farklı olan bu ürün, dikenli salatalık...

Antalya'nın Kumluca ilçesinde dikenli salatalık üretimi son 10 yıldır yapılıyor. Örtü altında yetiştirilen dikenli salatalık için önce toprak hazırlanıyor. Her aşamasında dökülen alın teri ürüne ayrı değer katıyor.

Üreticiler ve kadın işçiler, seralara salgın tedbirleriyle giriyor. Önce ateşleri ölçülüyor. Ardından eller temizleniyor. Neredeyse kusursuz şekilde hizalanmış dikenli salatalık sıraları arasında hummalı bir çalışma başlıyor. Ürünler dalından özenle koparılarak toplanıyor.

Emek, kalite ve coğrafi koşulların sağladığı üstünlükle bu topraklarda üretilen dikenli salatalıklar, dış pazarda rakiplerine şans bile tanımıyor. Bu sezon dikenli salatalık, fiyatıyla çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

antalya üretici