CHP'de Şişli krizi

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül ile yaşadıkları kriz ve belediyede dayak iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. İnönü, dayak ve tehdit sorusuna, "geçmişte öyle şeyler oldu. Şimdi durum sakin" yanıtını verdi.

CHP'de Şişli krizi

Şişli Belediyesi'nde uzun bir süredir devam eden yönetim krizi ile ilgili CHP'li Başkan Hayri İnönü ilk kez konuştu. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan İnönü, yaşananları anlattı.

İddiaların odağındaki isim Eski Başkan Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'dü. İddiaya göre, Sarıgül İnönü'den habersiz danışmanlarının işine son verdi, danışmanlardan birine de yumruk attı. Hayri İnönü, iki iddiayı da doğruladı. İnönü, "Evet, daha önce oldu o tür şeyler... Ama şu anda ortalık sakin" dedi.

Hayri İnönü, Emir Sarıgül'ün kendini tehdit ettiği iddiasına ilişkin "var da demem yok da demem" ifadelerini kullandı.

İstifa edip, yerini başka bir isme bırakacağı iddiası sorulan İnönü, "öyle bir dedikoduyu ben de duydum" dedi. CHP'den destek beklediğini belirtti.

"Ben her şeyden önce CHP’yi düşünmek zorundayım. CHP’liyim ve CHP’li kalacağım. Partim benim için belediye başkanlığımdan daha önemli. Bu nedenle partimden gelecek işareti veya desteği doğrultusunda hareket edeceğim."

Konu şimdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu'nun önünde. Şişli krizi ile ilgili son kararı Kılıçdaroğlu verecek.