Muhammed Ali bugün toprağa verilecek

74 yaşında hayatını kaybeden efsane yumruk Muhammed Ali bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Sadece kazandığı maçlarla değil, kişiliğiyle de tüm zamanların en iyi sporcuları arasına adını yazdıran Muhammed Ali, Lousiville şehrinde toprağa verilecek.

Muhammed Ali bugün toprağa verilecek

Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

74 yaşında hayatını kaybeden Muhammed Ali'nin cenaze töreni doğduğu yer olan Louisville şehrinde düzenlenecek.

Efsane boksörün naaşı Louisville caddelerinde belirlenen güzergahta taşınacak ve Cave Hill mezarlığında toprağa verilecek.

Tören için ücretsiz bilet dağıtıldı ve biletler kısa sürede bitti.

Muhammed Ali için düzenlenen törene diğer dinlerden temsilciler de katılacak.

Henüz 22 yaşındayken dünya şampiyonu olan efsane yumruk Muhammed Ali, kariyeri boyunca yaptığı 61 maçtan yalnızca 5'ini kaybetmişti. Ancak o boks kariyerinin yanı sıra kişiliğiyle de gönüllerde taht kurmuştu.

"Vietnamlılar bana hiçbir kötülük yapmadılar ki onlarla savaşayım." diyerek Vietnam Savaşı'na gitmedi. Bu yüzden 5 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Lisansı ve pasaportu elinden alındı. Bu davranışı onun iflasına neden oldu ancak yargı sürecini kazanarak kariyerinden yeniden çıkışa geçti.

1960 Roma Olimpiyatları'ndan döndükten iki gün sonra bir lokantada sadece beyazlara servis yapıldığını öğrenince, altın madalyasını Ohio Nehri'ne attı.

Muhammed Ali'nin hayatı 2001 yılında Hollywood tarafından hayatı filme alındı. Ali adlı filmde Muhammed Ali'yi Will Smith canlandırdı. Muhammed Ali'nin hayatını anlatan bir de roman yazıldı.

ulusalkanal.com.tr