Aydınlık, Genelkurmay karargahındaki sivili buldu

15 Temmuz gecesi Genelkurmay karargahındaki sivilin Mehmet Akçara olduğu ortaya çıktı. Akçara’nın öğrenciyken FETÖ’nün ‘Büyük Bölge Talebe Mesulü’ (BBTM) olduğu öğrenildi

Aydınlık, Genelkurmay karargahındaki sivili buldu

15 Temmuz gecesi Genelkurmay'da yaşananlara ait görüntülerde elinde silah bulunan kırmızı gömlekli sivil şahsın Kara Harp Okulu'nda Türk Dili Öğretim Görevlisi Mehmet Akçara olduğu ortaya çıktı. “Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz'ün öğretim görevlisi olduğu Sakarya Üniversitesi mezunu olan Akçara'nın öğrencilik yıllarında "bölge talebe sorumlusu" olduğu öğrenildi.

Darbe girişiminin sivil ayağı tartışılırken Aydınlık'tan Deniz Bilici önemli bilgilere ulaştı. Önceki gün ortaya çıkan 15 Temmuz gecesi Genelkurmay karargahında yaşananlara ilişkin görüntülerde, FETÖ mensubu generallerin yanında görülen sivil giyimli eli silahlı kişilerden birinin Kara Harp Okulu'nda Türk Dili Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Mehmet Akçara olduğu öğrenildi.

KARA HARP OKULU'NDA ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

2008-2012 yıllarında Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Akçara'nın bu dönemde FETÖ ile ilişkili olduğu da sınıf arkadaşları tarafından da biliniyordu. Akçara'nın öğrenciyken FETÖ içindeki görevinin "Büyük Bölge Talebe Mesulü" (BBTM) olduğu öğrenildi. Akçara'nın 2012 yılında üniversiteden mezun olur olmaz Kara Harp Okulu'nda “öğretim görevlisi” olarak girmesi akıllarda soru işaretleri yarattı. Akçara'nın ne zamana kadar burada görev yaptığı ise bilinmiyor.

12 FETÖ EVİNDEN SORUMLUYDU

Sakaryalı olan Akçara'nın ailesinin halen Karasu ilçesinde yaşadığı tespit edildi. Dönem arkadaşları, Akçara'nın öğrenciyken 12 FETÖ evinden sorumlu olduğunu, Sakarya Serdivan'da bulunan Mobilyacılar Çarşısı'ndaki bir FETÖ yurdunda da müdür yardımcılığı yaptığını söyledi. Sakarya Üniversitesi'nin öğrenci temsilciliği seçimlerini de Mehmet Akçara'nın yönettiği öğrenildi.

Öğrencilik döneminde Akçara'nın insan ilişkilerinin çok iyi olduğunu anlatan arkadaşları Aydınlık'a şu bilgileri verdi:

“Biz sadece öğrencilik döneminde kendisini tanıdık. Cemaatçi olduğunu bildiğimiz için de görüşmüyorduk. Bizi ne zaman görse gelir sohbet ederdi. Öğrenci temsilciliği seçimlerini de hep o yönetiyordu. Bazı arkadaşlarımıza da 'Gelin dershanelerde çalışın' diyerek iş teklif etmişti. Sürekli yoğun olurdu. Cemaat içindeki ikinci adam olduğu söyleniyordu.”

'ELİ KOLU UZUNDU'

Aynı dönemlerde öğrenciliği sırasında Akçara'yı tanıyan başka bir sınıf arkadaşı da şunları anlattı:

“Yardımcı olmayı severdi. Eli kolu uzun olduğu belliydi. Sakaryalı olmasına rağmen kendi evinde değil Cemaat'in evinde kalıyordu. Pek çok Cemaat evi ve yurdunun sorumlusu gibiydi. Çoğuyla ilgilenirdi. Cemaat evlerine bazı marketlerin verdiği ücretsiz alışveriş kuponlarını da topluyordu. Hep gizemliydi.”

FETÖ'NÜN ELEMAN HAVUZU: BBTM

Geçen yıl Konya'daki FETÖ soruşturmasında örgütün subay, emniyet müdürü, hakim ve savcılarının, il imamına bağlı olarak çalışan Büyük Bölge Talebe Mesulünde (BBTM) yetiştirildiği ortaya çıkmıştı. Edinilen bilgilere göre, BBTM, ortaokul, lise, dershane ve mezun mesulü olmak üzere kendi içerisinde 4 birime ayrılıyor. Büyük Bölge Talebe Mesulü'nün görevi ise zeki ve yardıma muhtaç öğrencileri örgüte kazandırmak.

ulusalkanal.com.tr

aydınlık gazetesi genelkurmay karargahı