Kumpaslarla hedef alınan askerler ve yakınları son 'Sessiz Çığlık' eylemi yaptı

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında hedef alınan asker yakınlarının 6 yıldır sürdürdüğü "Sessiz Çığlık" eylemi sona erdi. Çok sayıda emekli komutan, eyleme aileleriyle birlikte katıldı. Son sessiz çığlık'ta FETÖ'cü darbe girişimi protesto edildi, tutsaklığı devam eden yüzbaşı Murat Eren'in tahliyesi istendi. Emekli komutanların bir diğer gündemi ise TSK'nın emir-komuta birliğini bozan yapısal değişiklikti.

Kumpas davaları protesto etmek için başlatılan "Sessiz Çığlık" eylemleri sona erdi. 6 yıldır her hafta sonu aralıksız yapılan eylemin son çığlığı atıldı. Meydanlarda biten çığlıklar bundan sonra kumpas kuran çetenin yargılandığı mahkemelerde atılacak.

İstanbul Beşiktaş Meydanı'ndaki son eyleme çok sayıda emekli komutan ve aileleriyle birlikte katıldı. Gündem FETÖ'cü darbe girişiminin protesto edilmesi ve hala tutsak olan yüzbaşı Murat Eren'in özgürlüğüne kavuşmasıydı.

Kumpaslarla hedef alınan vatanseverleri yalnız bırakmayan kıdemli gazeteci Meriç Velidedeoğlu da oradaydı.

Eylemde, kumpaslara karşı mücadele eden Ulusal Kanal da unutulmadı.

Emekli komutanların bir diğer gündemi de TSK'nın tarihi yapısını alt üst eden yapısal değişikliklerdi.

Askeri okulların kapatılmasına da tepkiliydi emekli komutanlar.

Değişikliklerin orduyu zayıflatacağı vurgulandı. Yanlıştan bir an önce dönülmesi istendi.

Türkiye'nin tehdit altında olduğunu belirten emekli askerler, ordunun güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberimizi, 6 yıldır süren "Sessiz Çığlık'ın son eylemine dair bir not ile bitirelim. Kumpasta hedef alınan komutanlar bugünkü eylemi arefe günü olarak görüyor. Onlara göre bayram ise kumpasçıların yargılandığı davalarda olacak.

Haber: Deniz Adalı- Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr