Türkiye Maarif Vakfı Kanunu'nun ayrıntıları netleşti

F tipine ait yurtdışındaki okulları kapatmak için kurulan Maarif Vakfı Kanunu'nun ayrıntıları netleşmeye başladı. Vakfın, okul açtığı yerlerde Türkiye’den herhangi bir kurum eğitim çalışması yürütemeyecek. Bu yasayla Fethullah Gülen cemaatinin yurtdışındaki faaliyetleri de engellenmiş olacak.

Türkiye Maarif Vakfı Kanunu'nun ayrıntıları netleşti

Meclis’ten geçen Türkiye Maarif Vakfı Kanunu'nun ayrıntıları netleşti.

Meclis’in onayıyla birlikte İstanbul Merkezli Maarif Vakfı kuruldu. Vakıf, bu sürecin ardından yurtdışında ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açacak.

Vakıf; eğitim kurumlarında eğitmenlik, okutmanlık, danışmanlık ve akademisyenlik gibi görevleri üstlenecek kadrolar yetiştirmeyi amaçlıyor.

Hükümet, F tipi örgütün yurtdışındaki okullarının kapanmasından doğan boşluğu Maarif Vakfı ile doldurmayı hedefliyor. Vakıf ayrıca yurtdışındaki Fethullah Gülen’in eğitim faaliyetlerini de kontrol etmeyi amaçlıyor.

Vakfın kurumlarını açtığı ülkelerde Türkiye’den başka bir eğitim kurumu görev yapamayacak. Yurtdışında Maarif Vakfı’na devredilmeyen veya satılmayan okulların lisansları büyükelçilikler yoluyla iptal edilecek.

Maarif Vakfı’na Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyon lira aktarılacak. Türkiye Maarif Vakfı, ihtiyaç halinde şirket kurabilecek veya devralabilecek.

Vakıf atanamayan öğretmenler için de umut kapısı oldu. Öğretmenler bu süreçle birlikte 120’ye yakın ülkede çalışma fırsatı yakalayacak.

ulusalkanal.com.tr