CHP'de Atatürk'ün portresinin çöpe atılması olayı büyüyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te CHP'li bir milletvekilinin duvardaki Atatürk posterini indirip çöpe atması olayının araştırılmasını istedi. Yaşanan olaya, CHP içindeki tepkileri de büyüttü. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Atatürk ile sorunu olanın Türkiye ile sorunu vardır, sorumlu kişi disipline sevk edilmelidir" dedi.

CHP'de Atatürk'ün portresinin çöpe atılması olayı büyüyor

CHP'li bir milletvekilinin duvardaki Atatürk posterini indirip çöpe atması parti içerisinde mevcut yönetime karşı tepkileri büyüttü. Olay, Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Meclis kulisinde ‘Atatürk’ün fotoğrafını gözlerimin önünde bir CHP’li Milletvekili indirdi’ demesiyle başladı. Ardından Eski CHP Milletvekili Şahin Mengü de Ulusal Kanal ekranlarından söz konusu vekilin CHP MYK’sına giren Zeynep Altıok olduğunu söyledi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Grup Disiplin Kurulu'ndan olayın araştırılmasını istedi.

MYK toplantısının ardından açıklama yapan Parti sözcüsü Selin Sayek Böke de konuya ilişkin komisyon kurduklarını söyledi. CHP’nin merkezinden gelen açıklamalara rağmen parti içerisinden tepkiler dinmedi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan posteri indiren kişinin disipline sevk edilmesi gerektiğini söyledi. CHP'ye yakınlığı ile bilinen Halkçı Liseliler de CHP Grup Başkanvekilleri, Engin Altay, Özgür Özel ve Levent Gök'e Uşak’tan kargo gönderdi. Tepki olarak gönderilen kargoda Atatürk portresi vardı. Haber:İsmail Eray ÇelebiKamera: Halit Yağcı

ulusalkanal.com.tr