Kiğılı markası satılıyor

Yabancı yatırımcıların Türk markası avının son hamlesi Kiğılı oldu. Abdullah Kiğılı,“Çoğunluk hisseyi de satabilirim, ancak anlaşma benim şartlarımla olacak ve 5 yıl markayı ben yöneteceğim' dedi.

Kiğılı markası satılıyor

Tekstil ve hazırgiyim sektörünün en önemli markası Kiğılı'nın sahibi Abdullah Kığılı firmayı satmak için Amerikalı bir fonla görüşmelere başlandığını açıkladı.

Fonun ismini vermeyen Kiğılı, 'Markanın yüzde 30-40'ını falan satmam, satarsam tamamını satarım ancak anlaşma benim şartlarımla olacak ve 5 yıl markayı ben yöneteceğim"dedi.

Türkiye'de yatırımları bulunan bir fonla görüşme yaptıklarını söyleyen Kiğılı, 'Önemli olan markanın alınması değil satıştan elde edilen parayla ne yapılacağı" açıklamasında bulundu.

Tek parti iktidarına kesin gözüyle baktıklarını bu yüzden de gelecek 2 yıl için planlar yapmaya başladıklarını dile getiren Kiğılı, '2 yıl içinde sektörde ciddi birleşmeler olacağını ifade etti.

Kiğılı'nın satış kararına diğer markalar destek vererek Collezione'nin sahibi Ekrem Akyiğit ile Esse'nin patronu Semih Şeftali'de yabancı fonlarla görüşme halinde olduklarını ifade etti.

Bu satış işlemine tepki ise Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'ndan geldi.

Orakçıoğlu,"Doğru olan firmayı satmak değil eğer yapılabiliyorsa yanacı markayı satın alarak büyümektir" ifadesini kullandı.

Daha öncede Amerikan General Atlantic fon şirketi 44 milyon dolar karşılığında İnternet üzerinden yemek siparişi alan yemeksepeti.com'u satın almıştı.

ulusalkanal.com.tr