Yurttaşlar beğenmedi, kampanya başlatıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "artık her şey vatandaşa sorulacak" demesine rağmen 3 yeni vapurun sorgusuz sualsiz kullanıma girmesi tepki çekti. İstanbullular yeni vapurların kaldırılması için kampanya başlattı. Tepkiler üzerine Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamada, İstanbullulara danışılmamasına hiç değinilmedi. Açıklamada, vapurlarda simit atmaya yeterli alan olduğu belirtildi.

Yurttaşlar beğenmedi, kampanya başlatıldı

Eminönü-Kadıköy hattında kullanılmaya başlayan 3 vapur vatandaşların tepkisine yol açtı.

Şehir Hatları'na bağlı yeni vapurlar, İstanbullulara sorulmadan, sessiz sedasız kullanıma girdi. Oysa Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2006 yılında "artık her şey İstanbullulara sorulacak" demişti.

Şekli de tartışma konusu olan vapurlara karşı kampanya başlatıldı. Change.org adlı sitede başlatılan "Vapurumugeriver" kapmanyası için 8 bini aşkın imza toplandı. Sosyal medya kullanıcıları da yeni vapurlara tepki gösterdi.

İstanbullunun şikayetleri üzerine Şehir Hatları yetkililerinden de yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada, vapurların İstanbullulara sorulması ile ilgili bir ifade yer almadı.

Yeni araçların "gemi" olduğu ve "vapurlara alternatif teşkil etmediği" vurgulanan açıklamada, yan bölümdeki balkonların güvenlik gerekçesiyle kaldırıldığı savunuldu. Vapurun yüzde 30'luk bölümünün "açık alan" olduğu belirtilen açıklamada simit atmaya da yeterli alan bulunduğu ifade edildi.