Rusya’dan teröre darbe üstüne darbe: Putin'den açıklama

Rusya, Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu'na ağır bir darbe indirdi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin tespitine göre ÖSO komutanın da yer aldığı 45 kişilik bir grup etkisizleştirildi.

Rusya’dan teröre darbe üstüne darbe: Putin'den açıklama

Suriye'deki terör örgütlerinden Özgür Suriye Ordusu'nun bir komutanı Rusya'nın hava operasyonunda öldürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden Moskova'nın Suriye'deki operasyonları hakkında açıklamalar geldi. Gözlemevi'nin başındaki Rami Abdulrahman, son hava harekatında Özgür Suriye Ordusu'na bağlı "Birinci Kıyı Bölüğü" isimli grubun komutanın öldürüldüğünü bildirdi.

Harekatın Lazkiye'ye bağlı kıyıdaki Ekrad Cephesi bölgesini hedef aldığını belirten Abdulrahman en az 45 kişinin de öldürüldüğünü belirtti.

Suriye haber ajansı SANA da Rus hava güçlerinin Lazkiye, Hama, İdlib, Halep, Deyrezzor ve Şam kırsallarında teröristlere ait 60 hedefi başarıyla imha ettiğini duyurdu.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki teröristlerin yeni bölgelere yayılarak, buraları da istikrarsızlaştırmayı planladığını açıkladı.

Putin, Suriye’ye sağladıkları askeri yardımın hem Rusya’nın askeri doktrinine hem de uluslararası hukuka uygun olduğunu vurguladı. Rusya devlet başkanı, "terör dahil her tür tehdide gereken cevabı vermeye hazır olduğumuz kanıtlandı" dedi.

ulusalkanal.com.tr

rusya Putin suriye esad