ABD bayrakları PKK saflarında: Pentagon'dan açıklama

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'de PKK'nın denetlediği bölgelere asılan Amerikan bayrakları ile ilgili açıklama yaptı. Huffington Post gazetesine konuşan Amerikalı yetkililer, bayrakların kendi askerleri tarafından asıldığını, başka bir grubun asmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

ABD bayrakları PKK saflarında: Pentagon'dan açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Suriye'de PKK/PYD bölgesine asılan Amerikan bayrakları hakkında açıklama yaptı. Huffington Post gazetesine konuşan bir Pentagon yetkilisi Rakka iline bağlı Tel Abyad ilçesindeki Amerikan bayraklarını, ABD askerlerinin astığını söyledi.

Amerika'nın ortadoğu operasyonlarını yürütüren CENTCOM sözcüsü binbaşı Josh Jacques, Türkiye'nin hemen karşısındaki Tal Abyad'a Amerikan bayrağı astıklarını doğruladı.

CENTCOM sözcüsü, bayrağı; "Suriye'nin kuzeyinde operasyon yapan Amerikan askerlerinin yerlerini belli etmek için astıklarını" söyledi.

IŞİD'e karşı yürütülen Öz Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay John Dorrian da konuyla ilgili açıklama yaptı. Sözcü, Amerika'nın Suriyeli Kürtler dahil hiç bir gruba Amerikan bayrağını asmaları konusunda izin vermeyeceklerini söyledi.

Amerikan askerleri Türkiye'nin terörist ilan ettiği PKK'nın Suriye uzantıları ile kol kola operasyon yürütüyor. Mayıs ayında çekilen fotoğraflarla ABD - YPG işbirliği dünyaya bu şekilde ilan edilmişti.

Tel Abyad'da ise bir haftadır, terör unsurlarının olduğu bölgede Amerikan askerlerinin kendi elleriyle astığı bayrak dalgalanıyor. 7 gün önce asılan ABD bayrağı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden rahatlıkla görülebiliyor.

ulusalkanal.com.tr