AKP'den yeni hükümet sistemi sancısı

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiren Ak Parti, devlet yönetimini yap-boz tahtasına çevirdi. 24 Haziran sonrası 16'ya düşürülen bakanlık sayısının yeniden 19'a çıkarılacağı belirtildi. Politika Kurulları, ofis ve kabine dengesini işletemeyen iktidarın, bakanlıkların işleyiş biçimiyle ilgili de yeniden yapılanmaya gideceği öne sürüldü

Yeni hükümet sistemindeki tıkanıklık alarm vermeye başladı. İktidar kabinede yeniden yapılanma için düğmeye bastı.

31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu alamayan AKP'nin gündeminde hem kabine hem de parti yönetimlerinde değişiklikler var.

Bu tablo karşısında devlet yönetimini etkin yürütemeyen iktidar, birleştirilen bakanlıkları yeniden el alacak. Hürriyet'in haberine göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni yapıları devlet zirvesinde tartışılıyor.

Bu bakanlıkların yeniden bölünebileceği, iş yükünün daha dengeli dağıtılacağı iddia ediliyor. Bakanlıkların bölünmesi durumunda ise 24 Haziran sonrası 16'ya düşürülen bakanlık sayısının 19'a çıkartılabileceği öne sürüldü.

Bölünmeler sonucunda ise beş ila altı bakanın kabine dışı kalabileceği, bazı bakanların ise görevlerinin değişeceği belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Dışişleri Bakanlığı'na kaydırılacağı belirtiliyor.

Seçim sürecinde adaylara gerekli desteği sağlamayan, başarısız sonuçlar elde eden parti teşkilatlarında da Erdoğan'ın değişiklik yapacağı kaydedildi.

AKP'de gelişmeler bunlarla sınırlı değil. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın yeni parti kurma hareketliliği sürüyor. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Davutoğlu Mayıs sonuna kadar kuruluş işlemlerini bitirmeyi planlıyor. Kulislerde, Gül ve Babacan ekibinin ise beklemede olduğu konuşuluyor...

ulusal.com.tr

AKP