O iddianame yeniden mahkemede

33. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iade edilen "Taksim Dayanışması" iddianamesi yeniden mahkemeye gönderildi. İlk iddianamede "suç işlemek için örgüt kurmak"la suçlanan eylemciler, bu kez "suç örgütü lideri yapıldı. İlk iddianamede suç aleti olarak tanımlanan kask, baret ve deniz gözlüğü gibi eşyalar yeni iddianamede eylemlere katılmanın kanıtı olarak sunuldu.

O iddianame yeniden mahkemede

Taksim Dayanışması üyelerine yönelik hazırlanan ancak mahkeme tarafından iade kararı verilen "Gezi iddianamesi" ikinci kez mahkemeye sunuldu.

33. Asliye Ceza Mahkemesi, Taksim Dayanışması üyelerini kapsayan ilk iddianameyi örgüt iddiasının ne olduğunun belirtilmemesi gerekçesiyle geri göndermişti. Örgütlü suçlar savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı ikinci iddianame mahkemeye teslim edildi.

İddianamede, Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Ayşe Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi "suç örgütü liderliği" ile suçlandı. 5 şüpheli hakkında 3 yıl 3 aydan 13,5 yıla kadar hapis cezası istendi. 21 şüpheli için ise “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlaması yöneltildi.

Savcı, Taksim Dayanışması tarafından yapılan eylem çağrısı, “kışkırtma” olarak değerlendirildi.

Öte yandan ilk iddianamede yer alan AKP İstanbul İl Başkanlığı'na ait otomobilin yakılması, bir çocuğa taş atması için para verme ve "Kamu görevlisine karşı cebir ve tehdit" suçlamaları ikinci iddianamede geri çekildi.

ulusalkanal.com.tr