İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ''İsmail'' açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ''İsmail'' açıklaması

ÇİÇağlayan Adliyesi’nde yaşanan polislerin firar girişimi ve hakimin odasındaki "İsmail" isimli kişi ile ilgili resmi açıklama İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu’ndan geldi.

Salihoğlu, açıklamasında hakimlerle toplantı yapan gizemli şahıs iddialarına açıklık getirdi. Açıklamada İsmail isimli kişinin TEM Şube’de görevli polis memuru olduğu belirtildi. Salihoğlu, polisin hakimin “güvenlik önlemleri alınsın” yazısını almak için orada olduğunu ifade etti.

"İsmail isimli kişinin, Terörle Mücadele Şubesi'nde çalışan polis memuru olduğu tespit edilmiştir. Olayın polis memurunun güvenlik sağlansın yönündeki yazılı talebi aldığı sırada gerçekleştiği anlaşılmıştır"

Salihoğlu gözaltı süresi ile ilgili tartışmalara da açıklık getirdi. 49 polisin gözaltı süreleri dolmadan mahkemeye sevk edidiğini söyledi.

"Şüphelilerin 4 günlük gözaltı süresi dolmadan 26 Temmuz saat 02.05'te sorgu için mahkemeye sevk edildikleri, gözaltı sürelerinin dolduğu yönündeki açıklamaların doğru olmadığı anlaşılmıştır"

Salihoğlu mahkeme sorgularının cemaatçi polislerin avukatları nedeniyle sekteye uğradığını vurguladı. Cemaatçi polislerin firar teşebbüsüne de açıklamada yer verildi.

"Şüpheliler toplu halde adliyenin 6'ncı katından zemin katına indiği ve eyleme başlayarak, adliyeyi terk etmeye çalıştıkları anlaşıldı. Çevik kuvvet görevlileriyle birlikte şüpheliler muhafaza altına alındı ve nezarethaneye konuldu."

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr