Ali Fuat Yılmazer itiraf etti!

F tipi polislerin ulusalcılığa karşı kurduğu C5 Bürosu'nun 5 yıl boyunca yasa dışı çalıştığı ortaya çıktı. Büro Resmi kayıtlara göre 2012'de kuruldu. Ancak büronun 2007 yılından bu yana faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi tertipler bu büro tarafından yürütüldü. F-tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer de şüpheli sorgusunda "C5 Büro'yu yasal olarak kurmadığını" itiraf etti.

Ali Fuat Yılmazer itiraf etti!

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda, Ali Fuat Yılmazer döneminde ulusalcılığa karşı kurulan kozmik büro C5'in 5 yıl yasa dışı çalıştığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, resmi olarak 2012'de kurulan C5 Büro'nun 2007'de çalışmaya başladığını tespit etti. Hrant Dink suikasti soruşturmasında şüpheli olarak sorgulanan F-tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer de büronun yasal olmadığını itiraf etti.

Dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, "bir ekip kurup ulusalcılılara karşı görevlendirdim, C5 Büro yasal olarak kurulduğunu bilmiyorum." dedi.

Ne zaman kurduğumu tam olarak hatırlamıyorum. C5 bürosu resmen kurulmuş bir büro mudur, onu da hatırlamıyorum. Bazı arkadaşları ulusalcılık faaliyetlerini takip babında görevlendirdim. Özel bir çalışma ekibi oluşturdum. Ulusalcılık faaliyetlerinin amaçlarını ve faaliyetlerini çözümlemeye dönük çalışmalarda bulundular.

İlk kez Ulusal Kanal'ın duyurduğu C5 Bürosu, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in savcılık sorgusunda gündeme gelmişti. Akyürek, Ali Fuat Yılmazer'i işaret etmiş, "Ali Fuat istediyse kurulmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

F-tipi polis şeflerinden Yılmazer tarafından kurulan kozmik büroda, sınırlı sayıda özel personel görevlendirildi. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Zirve Yayınevi davası kozmik bürodan yürütüldü.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

ergenekon ali fuat yılmazer