Türkiye'den Meis Adası'na askeri sevkiyat yapan Yunanistan'a tepki

Yunanistan attığı hukuksuz adımlarla bölgede yeni gerilimler yaratma peşinde. Son olarak Atina, Türkiye'ye iki kilometre uzaklıkta bulunan ve "silahlandırılması yasak" olan meis adasına, asker konuşlandırdı. Askerler adaya turistleri taşıyan feribotlarla getirildi. Basına yansıyan görüntülere Ankara sert çıktı. Dışişleri Bakanlığı, "Kıyılarımızın hemen karşısında böyle bir provokasyonun amacına ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi. Atina'yı korsan olarak niteleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Türkiye'nin kıyılarına silah doğrultmanın akılsızlık olduğunu vurguladı.

Türkiye'den Meis Adası'na askeri sevkiyat yapan Yunanistan'a tepki

Türkiye'nin Doğu Akdeniz hamleleri ile panikleyen Yunanistan, kışkırtıcı hamleleri ile gerginliği tırmandırıyor.

Atina'nın, silahlandırılması yasak olan Meis adasına turist feribotu ile asker sevkiyatı yaptığı iddiası bir anda tansiyonu yükseltti. Asker sevkiyatı olduğu söylene görüntüler büyük yankı yarattı.

Yunanistan'un uluslararası hukuku yok sayan faaliyetlerine Türkiye'den sert yanıtlar geldi. Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında 1947 Paris Barış anlaşmasını hatırlattı. Adaların silahsızlandırılmış statüde olduğunu vurguladı.

AK Partİ Sözcüsü Ömer Çelik de Yunanistan'a sosyal medya hesabından seslendi. Açıklamaları sert oldu.

Çelik, diyalog çağrısını yineledi. Hukuksuz adımlar atılmaya devam edilirise "cevabımız olur" dedi.

Meis, Yunanistan'ın hukuksuz tezlerini dayandırdığı, Türkiye'ye 2 kilometre yakınlıkta bulunan ve silahsızlandırılmış statüde yer alan bir ada. Yunanistan, 25 kilometre kıyıya sahip Meis Adası üzerinden bölgede hak iddia ediyor. Atina'nın bu adayı gerekçe göstererek, Türkiye'den almak istediği pay ise 50 bin kilometrekare.

ulusal.com.tr

yunanistan Meis adası dışişleri bakanlığı