AKP'de liderlik sıkıntısı!

Başbakan Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AKP'de şidetlenen liderlik çekişmesini kontrol altına almaya çalışıyor. Milletvekilleriyle buluşan Erdoğan, "gözüm üzerinizde olacak" dedi. AKP’de, Başbakanlık ve genel başkanlık için yapılan temayül yoklamalarında ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun adı öne çıktı.

AKP'de liderlik sıkıntısı!

Başbakan Tayyip Erdoğan bir yandan Köşk'e çıkmaya hazırlanırken diğer yandan AKP içinde ortaya çıkan Başbakanlık tartışmasını bastırmaya çalışıyor... Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı konusunda partideki çatlakları engellemeye çalışan Erdoğan, milletvekillerine sert mesajlar verdi.

Erdoğan; AKP 13'üncü yıl kuruluşu resepsiyonunun ardından milletvekilleri ile toplandı. Erdoğan, tolantıda AKP'li vekillere "Köşk'e çıksam da güzüm üzerinizde" dedi.

"Çankaya’ya çıktığımda parti sahipsiz kalacak zannetmeyin. Çankaya’a çıkıp ‘"partinin ve ülkenin ne hali varsa görsün" diyemeyiz. Çalışmalarınızı, disiplininizi, performansınızı kontrol edeceğim. Gözüm üzerinizde olacak"

Erdoğan milletvekillerinin söz almadığı toplantıda AKP MYK'sının da değişebileceğini söyledi. Aynı toplantıda anayasa değişikliği vurgusu yapan Erdoğan 2015 seçimlerine işaret etti.

"2015 seçimlerine 313 milletvekilimizle tüm teşkilatlarımızla birlikte hazırlanacağız. Anayasa’yı değiştirecek bir güce sahip olarak bu seçimden çıkmamız lazım"

İstişare toplantısında milletvekillerine "Kimi genel başkan ve başbakan görmek istersiniz" sorusu yöneltildi. Görüşlerini zarfla bildiren vekillerin büyük çoğunluğu tercihini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'dan yana kullandı. AKP örgütlerinde yapılan yoklamalarda da Başbakanlık için Davutoğlu ismi ön plana çıktı.

İkinci sıra ise Erdoğan'ın tercihine bırakıldı. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da tercihler arasında yer aldı.

Şimdi gözler 21 Ağustos günü yapılacak AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısına çevrildi. Bu toplantıda Erdoğan'dan sonra AKP'nin başına geçerek Başbakan olacak ismin belirlenmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr