Emniyet harekete geçti

Terörle mücadele bölgesinde, Özel Harekat polislerinin sayısı da artırılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü yeni Özel Harekât Eğitim Kursu açacak. Eğitilen yeni Özel Harekâtçılar Doğu ve Güneydoğu’ya gönderilecek.

Emniyet harekete geçti

PKK'ya karşı yeniden başlayan operasyonların ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü de harekete geçti.

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni personel eğitimi için Özel Harekât Eğitim Kursu açmaya karar verdi. Eylül ve Ekim aylarında yapılacak kurs sonunda mezun olan yeni özel harekâtçılar, Doğu ve Güneydoğu’ya gönderilecek.

Özel Harekatçılar, özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki il merkezlerinin yanı sıra sorunlu ilçelerde görev yapacak. Gerekli durumlarda, askerle birlikte kırsal arazide de operasyonlara katılacak.

Kurs, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nın Ankara Gölbaşı’ndaki tesislerinde düzenlenecek.

Teşkilat içinde yapılan duyuruya göre, özel timci olarak yetiştirilecek polisler, fiziki yeterlilik ve mülakat testine katılacak.

Kursa katılmak isteyen polis memurları, komiser yardımcıları ve komiserler 31 yaşından küçük olacak. Adaylara; barfiks, şınav, mekik, 100 metre ve bin 500 metre koşulardan oluşan fiziki yeterlilik testleri uygulanacak.

Kursu başarı ile bitiren polislerin, o güne kadar yaptığı doğu görevi geçerli sayılmayacak.

Kursta ileri derecede silah atış teknikleri, arazide takip ve izleme, ağır silah kullanma, zırhlı araç kullanma, kırsal ve şehir içinde ev ve mahalle arama ile operasyon yapma eğitimleri verilecek.

ulusalkanal.com.tr

pkk terörle mücadele emniyet