Derbide kanarya güldü

Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Galatasaray'ı, Emre Belözoğlu ve Baroni'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Atamızın aramızdan ayrılışının 75'inci yıldönümünde oynanan mücadelede, centilmenlik ve dostluk ön plana çıktı. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı dolduran 55 bin sarı lacivertli taraftar, sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında lider Fenerbahçe, evinde Galatasaray'ı konuk etti.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Galatasaray'a 14 yıldır kaybetmeyen sarı lacivertliler, geleneği sürdürdü. Dünyanın 4'üncü büyük derbisi kabul edilen derbide Fenerbahçe, ezeli rakibini penaltıdan Emre Belözoğlu ve Baroni'nin golleriyle 2-0 yendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75'inci yıldönümünde oynanan karşılaşmaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Maç öncesi, sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağıran Fenerbahçeli taraftarlar, statta çalınan 10'uncu yıl marşına da hep bir ağızdan eşlik etti.

Sarı lacivertliler, dakikalar 34'ü gösterdiğinde ise, "her yer Taksim her yer direniş" sloganı attı. Ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları tekrar yükseldi.

Derbide öne çıkan bir başka unsur da, centilmenlik ve dostluktu. Galatasaray teknik heyeti ve futbolcular, geçtiğimiz günlerde kalbine stent takılan Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Her iki takımın futbolcuları 10 Kasım'a yakışır bir şekilde karşılaşma boyunca centilmence mücadele etti. Futbolcular maçın bitiminde, sahadan birbilerine sarılarak ayrıldılar.

Derbi sonrası sarı lacivertli taraftarlar, birçok ilde sokağa döküldü. Kars'ta soğuk havaya aldırış etmeyen Fenerbahçeli taraftarlar galibiyeti, şehir merkezindeki aslan heykeline çıkarak kutladı.

Kıbrıs'ta da Fenerbahçe çoşkusu vardı. Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’da sarı-lacivertli taraftarlar sokaklara dökülerek galibiyeti doyasıya kutladı.

ulusalkanal.com.tr

fenerbahçe Galatasaray süper lig derbi