Suriye'de zafere doğru

Suriye ordusu terör örgütlerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Ordu birlikleri, son üç günde Lazkiye ve Hama kırsalında operasyonları arttırdı. Şam'daki operasyonlarda da Haresta ve Duma kentlerinin büyük bir bölümü ordunun kontrolüne geçti. Teröristlere ait hedefler imha edildi çok sayıda terörist de öldürüldü.

Suriye'de zafere doğru

Suriye ordu teröristlere yönelik operasyonları arttırdı. Son 3 günde terör örgütlerine ait bir çok hedef imha edildi. Çok sayıda terörist öldürüldü. Lazkiye ve Hama'daki önemli noktalar da ordunun kontrolüne geçti.

Lazkiye ve Hama kırsalında hem kara hem de havadan operasyonlar yapıldı.

Suriye Ordusu'nun Hama bölgesinde 6, Humus bölgesinde 1 yerleşim birimini kontrol altına aldığı, 6 yerleşim birimini de kuşattığı belirtildi.

Şam'da son üç günde yapılan operasyonlarda Haresta ve Duma kentlerine bakan tüm tepeler alındı.

Kunaytra kırsalında da El Nusra'yla şiddetli çatışmalar yaşandı. Stratejik öneme sahip Ahmar ve Kebi tepeleri teröristlerden geri alındı.

Suriye ordusu Halep civardaki terör hedeflerini de vurdu. Ordu, 3 köyü teröristlerden geri aldı.

Genelkurmay Başkanı Korgeneral Ali Abdullah Eyüp de Hama kırsalının batısındaki ordu birliklerini ziyaret etti. Eyüp, operasyon hazırlıklarını denetledi. Operasyonlar hakkında bilgi aldı.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları’nın yurtdışı operasyonlar birimi Kudüs Güçleri Kumandanı Kasım Süleymani'nin de 2 bin İran askeri ve Hizbullah güçleri ile sınırında konuşlandığüı öğrenildi.

Kudüs Güçleri ve Lübnan Hizbullah’ı milislerine komuta eden Süleymani, Şii askerleriyle Halep sınırında fotoğraf çektirdi.

ulusalkanal.com.tr

beşar esad