Eğitim-Sen'den 10 bin istifa

KESK'e bağlı Eğitim-Sen, 2015 Temmuz'undan bu yana tam 10 bin üye kaybetti. İstifaların nedeninin, sendikanın son zamanlarda, terör örgütü pkk'ya verdiği örtülü eylem desteği olduğu belirtiliyor. Bu arada milli hassasiyetlere sahip olan Birleşik Komi-İş Konfenederasyonuna Bağlı Eğitim-İş sendikası hızla büyüyor.

Son yıllarda PKK'ya yakın çizgisiyle eleştirilerin odağında olan KESK'e bağlı Eğitim-Sen'de son bir yılda 10 bin istifanın yaşandığı ortaya çıktı.

Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre 2015 Temmuz- 2016 Temmuz arasında KESK'e bağlı Eğitim-Sen'den ayrılanların sayısı 7 bin 500'e ulaştı.

Bölücü terör örgütü PKK'ya destek veren 11 bini aşkın öğretmenin açığa alınmasıyla, Eğitim-Sen'den istifalar hız kazandı.

Görevden alınan öğretmenlerin yaklaşık 9 binin Eğitim-Sen'li olduğunu belirten Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 3 bine yakın istifa olduğunu açıkladı.

Yaşanan istifaları Ulusal kanal'a değerlendiren Eğitim-İş İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erkan Aksoy, Eğitim-Sen ile PKK arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

KESK ve Eğitim-Sen'in sınıf mücadelesinden uzaklaşmasından rahatsız olan bir çok öğretmen Birleşik Kamu İş'e bağlı Eğitim-İş'e üye oldu.

Haber: Ali Turna

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr