Savcı Çarşı'nın beraatine itiraz etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin örgüt kurmak ve darbeye teşebbüs suçlarından cezalandırılmasını istedi. Beraatle sonuçlanan davayı temyiz eden Başsavcıvekili Mehmet Akif Ekinci; Çarşı üyelerinin Gezi eylemleri sırasında Başbakanlık Ofisini basmayı planladığını öne sürdü

Savcı Çarşı'nın beraatine itiraz etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin terör örgütü üyeliğiden beraat etmesine itiraz etti. Temyiz dilekçesinde beraat kararlarının yasa ve usule aykırı olduğu iddia edildi.

Başsavcıvekili Mehmet Akif Ekinci Çarşı üyelerinin "Örgüt kurma" ve "darbeye teşebbüs" suçlarından cezalandırılmasını istedi. Ekinci, Gezi protestoları sırasında Çarşı üyelerinin İstanbul ve Ankara'daki Başbakanlık Ofislerini basmayı planladığını öne sürdü.

35 kişinin beraatiyle sonuçlanan davanın duruşma savcısı Abdullah Mirza Çoşkun da gerekçeli karar açıklanınca itiraz hakkını kullanabilmek için mahkemeye süre tutum dilekçesi verdi.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Çarşı üyeleri hakkında "Örgüt kurma ve yönetme", "darbeye teşebbüs" ve gösteri yürüşleri kanununa muhalefet suçlamalarından beraatlerine karar vermişti. 29 Aralık 2015'te beraat kararı oy birliğiyle alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr