TSK: PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri bombalandı

Ankara'da düzenlenen terör saldırısına Türk Silahlı Kuvvetleri çok sert şekilde yanıt verdi. Saldırının hemen ardından Irak’ın Kuzeyindeki Haftanin bölgesine düzenlenen hava harekatında aralarında üst düzey isimlerinde bulunduğu yaklaşık 70 terörist öldürüldü. F 16'lar gündüz saatlerinde de havalandı

TSK: PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri bombalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Ankara'da düzenlenen terör saldırısına anında ve çok güçlü şekilde karşılık verdi.

Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları dün gece Irak'ın Kuzeyindeki Haftanin bölgesine kapsamlı bir hava operasyonu yaptı. Gizli operasyonun düğmesine terör saldırısının hemen ardından basıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre saat 20:30'da havalanan jetler PKK’nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 60-70 kişilik grubu hedef aldı. Saat 21:30'a kadar terör örgütünün tepe kadrosuna bomba yağdırıldı.

Hava harekatında 70 kişilik terörist grup etkisiz hale getirildi. Açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Başbakan'ın bedeli ödetilecek sözlerinin ardından hava hareketliliği bugünde devam etti. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16'lar Irak ve Suriye sınırlarına yöneldi. Peş peşe havalanan Kobra tipi helikopterler ise Diyarbakır'da askeri araca saldırı düzenlenen bölgeyi abluka altına aldı.

ulusalkanal.com.tr

pkk tsk