Kırım'daki protestolarda can kaybı yaşandı

Ukrayna’daki siyasi gerilim ülkenin güneyindeki özerk Kırım bölgesine de sıçradı. Kırım tatarlarının sabah saatlerinde meclis önünde başlattığı eylemin ardından Rusya destekçisi Kırımlılar da sokağa indi. Kırım Başbakanı Anatoli Mogilyev, halkı mezhep çatışmalarından kaçınmaya çağırdı. Meclis Başkanı Rıfat Çubarov ise Kırım’ın bağımsızlık ilan edeceği iddialarını yalanladı. Parlemento önündeki protestolarda bir kişi hayatını kaybetti.

Kırım'daki protestolarda can kaybı yaşandı

Ukrayna’da Kasım ayından bu yana devam eden olaylar özerk Kırım Cumhuriyeti’nde de tansiyonu yükseltti. Kırım’da hem meclis hem de sokaklar gergindi. Parlemento önündeki eylemlerde polis müdahalesi sonrası bir kişi yaşamını yitirdi.

Kırım Tatarları ve Rusya destekçisi yurttaşlar bugün Kırım meclisi önünde iki ayrı protesto eylemi düzenledi. Ülkedeki Tatarlar Kırım'ın Başkent Kiev'deki yeni yönetiminden yana tavır almasını istedi. Rusların ise yeni Kiev yönetiminin tam karşı kutbunda yer aldı, Rusya lehine sloganlar attı.

Yetkililer Rusya yanlısı bir kesim ile Tatarlar arasında çıkan çatışmada en az 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederken 20 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kırım Meclisi ise sabah erken saatlerde olağanüstü toplandı. Başbakan Anatoli Mogilyev, Ukrayna'nın birliği ve barış çağrısında bulundu.

Din adamlarına da seslenen Mogilyev, mezhep çatışmalarından kaçınılması gerektiğini vurguladı. Mogilyev, bölgede sınır kontrollerinin de üst seviyeye çıkarıldığını belirtti. Meclis Başkanı Rıfat Çubarov ise Kırım'ın bağımsızlık ilan edeceğine dair basında çıkan haberleri yalanladı.

ulusalkanal.com.tr

protesto parlamento kırım