ABD’den Hamas tepkisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Konya'ya davet ettiği Halid Meşal'i kongrede konuşturmasına Amerika'dan tepki geldi. "Hamas'ın kendileri için hâlâ terör örgütü olduğunu" hatırlatan ABD Dışişleri Bakanlığı, AKP'ye 'Hamas'a baskı yap' çağrısında bulundu.

ABD’den Hamas tepkisi

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, AKP Konya İl Kongresi'ne katıldı, ABD'den tepki geldi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Rathke, "Başbakan Davutoğlu'nun, Meşal ile görüşmesinin Washington'ı kaygılandırdığını ve bu kaygıyı Türkiye'ye ilettiklerini" söyledi.

"Hamas bizim yabancı terörist örgütleri listemizde" diyen Rathke, Meşal'in Türkiye ziyaretinden endişe duyduklarını ifade etti.

Rathke, "Hamas'a karşı duruş ve tavrımızda bir değişiklik söz konusu değil. Hamas, önceki zamanlarda olduğu gibi terörist faaliyetlerini sürdüren bir örgüttür. Üst düzey Türk yetkilileri ile Hamas ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkındaki endişelerimizi dile getirmeyi sürdürüyoruz, bunlar içinde Halid Meşal'in son ziyareti de var." dedi

Rathke, gazeteci Sedef Kabaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili bir soru üzerineyse "Basın özgürlüğü ile ilgili endişelerimizi Türkiye'ye daha önce iletmiştik" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP abd Ahmet Davutoğlu hamas Halid Meşal