ABD - PKK yine aynı karede

Amerkalı General Paul Funk, Türkiye'nin kırmızı listesinde aradığı PKK/YPG'li terörist ile görüştü. "Mazlum Kobane" kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile Funk'ın görüşmesi Suriye'nin Ayn El Arab bölgesinde yapıldı. Toplantının fotoğrafı ise IŞİD ile mücadele koalisyonunun Twitter hesabından paylaşıldı.

Amerika, teröre desteğini hem masada hem sahada sürdürüyor.

Bu fotoğraf Ayn El Arab'ta çekildi. Karede yer alan soldaki kişi bir terörist. Adı Ferhat Abdi Şahin, kod adı ise "Mazlum Kobane". Türkiye onu kırmızı listede arıyor. Başına konulan ödül tam 4 milyon lira.

Sağdaki şahıs ise Amerikalı bir general. Suriye'de önemli bir yeri var, ABD'nin IŞİD'le mücadelede görevli komutanlarından... Adı Korgeneral Paul Funk...

Amerika Birleşik Devletleri ile gerginlik sürerken Ankara'nın tepkisini çekecek bir görüşme daha yapıldı. Amerikalı Funk, Türkiye tarafından aranan PYD/YPG yöneticilerinden Ferhat Abdi Şahin ile bir araya geldi.

Suriye'nin kuzeyindeki Ayn İsa Kasabası yakınlarındaki toplantının fotoğrafı IŞİD ile mücadele koalisyonunun Twitter hesabından paylaşıldı.

Bununla birlikte Washington'un teröre desteği devam ediyor. Son olarak Irak'ın kuzeyinden 200 zırhlı araç PKK/PYD'ye teslim edildi.

ulusal.com.tr

abd pkk terör