İsrail'de salgın ekonomik krize dönüştü

Kovid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren İsrail'de işsizlik oranı yüzde 25'e kadar çıkarken, hükümet karşıtı protestolar giderek artıyor.Salgından en fazla etkilenen sektörlerin temsilcileri, Tel Aviv'de dev bir gösteri düzenleyerek, Netanyahu Hükümetini protesto etti.

İsrail'de salgın ekonomik krize dönüştü

İsrail'de iş dünyası, alanlara indi. Kovid19 salgınından en çok etkilenen turizm, ulaşım ve hizmet gibi sektörlerin temsilcileri, Tel Aviv'de dev bir gösteri düzenledi.

Rabin Meydanı'nı dolduran binlerce kişi,Netanyahu yönetiminin salgından etkilenen sektörlere yardım programları uygulamakta başarısız kaldığını belirtt. Mali yardım paketlerinin değiştirilmesi çağrı yaptı.

İsrailli oyuncu Guy Loel, salgın nedeniyle çalıştığı tiyatronun kapandığı söyledi. Loel, "Salgın değil ama Netanyahu ve bağlantısız hükümetimiz bizi öldürecek. İnsanlar açlık çekiyor" diye konuştu.

Eyleme muhalifler de dahil olmak üzere hiçbir siyasi parti yetkilisi davet edilmedi. Protestoculardan bazılarının Netanyahu'ya yönelik "suç başbakanı" yazılı maske takması dikkati çekti.

ulusal.com.tr

koronavirüs Tel Aviv netanyahu hükümeti