4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Onlar, dünyayı birlikte paylaştığımız, can dostlarımız. Haklarını savunmak ise, bizim görevimiz. Mehmetçik 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü'nde anlamlı bir mesaj verdi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan videoda Mehmetçiğin köpek yavrusunu beslediği sevgi dolu anlar yer aldı. İçişleri Bakanlığı da "HAYDİ" adlı cep telefonu uygulamasını tanıttı. 32 bin kişinin indirdiği uygulamaya 2 binden fazla ihbar geldiği belirtildi.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Doğaya ve hayvanlara karşı sorumluluğumuzu 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma gününde, bir kez daha hatırlattılar...

Milli Savunma Bakanlığı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü bir video ile kutladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Onlar bizim canımız" denildi.

Havada, karada, denizde... Zor durumda olan her vatandaşın yardımına gözünü kırpmadan koşan Mehmetçik, can dostlarımızın da koruyucusu. Yayınlanan videoda Mehmetçik, bir köpek yavrusuna sevgi ve şefkat gösteriyor, onu besliyor...

Bu anlamı günde İçişleri Bakanlığı da önemli bir hatılatma yaptı, HAYDİ adlı cep telefonu uygulamasını tanıttı. .

Bugüne kadar 32 bin kişinin indirdiği uygulama sayesinde 2 bin 649 ihbara müdahale edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından "Dostlarımızı koruyalım. Başlarına gelebilecek en ufak kötülükte #HAYDİ uygulamasıyla bize haber verin lütfen" çağrısı yaptı.

Bakanlık ayrıca çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçlarla etkin mücadele ediyor. Bu amaçla 81 ilde büro amirlikleri oluşturuldu.

Bu amirliklerde görev alan personel, gönüllük esasına göre veterinerlik, veteriner teknisyenliği, hayvan bilimci gibi bölümlerin mezunlarından seçiliyor. Türkiye genelinde 1706 personel bu birimlerde görev yapıyor.

Bu görüntüler Afyonkarahisar'dan... Emirdağ ilçesinde bir sokak köpeğinin kafası pet şişeye sıkıştı.Devriye gezen jandarma trafik ekipleri çaresiz hayvanı farketti. Anında müdahale etti.

Ekipler, bir süre sevdikleri köpeği doğal yaşam alanına bıraktı. Video sosyal medyada beğeni topladı.

Gaziantep'te ise üç ayaklı köpek, hayvan barınağının maskotu oldu. Doğuştan bir bacağı olmayan 4 aylık köpeğe "Eksik" ismi verildi. Barınak sorumlusu Bekir Şentürk, ilk defa doğuştan 3 bacaklı bir köpekle karşılaştığını söyledi.

Veteriner Bülent Durna Eksik'ini protez ayak takılabilmesi için hayvanseverlerden destek istedi.

ulusal.com.tr

hayvan