Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez: "Stratejik alanlarda devlet girişimci olarak yer almalı"

Türkiye Varlık Fonu'nun uygulamaları ve attığı adımlar çok tartışılıyor. Aydınlık Gazetesi köşe yazarı ve ekonomist Hakan Topkurulu da Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez ile yaptığı görüşmeyi gazetedeki köşesine taşıdı.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez: "Stratejik alanlarda devlet girişimci olarak yer almalı"

TVF Genel Müdürü Zafer SönmezHakan Topkurulu'ya, '' Stratejik alanlarda devlet girişimci olarak yer almalı'' dedi ve 1930'lu yıllarda atılan devletçi adımları örnek gösterdi.

"Bizim yaptığımız iş devletimize asil bir şekilde hizmet etmektir" diyen Sönmez, Sümerbank, SEKA, Kardemir örneklerini vererek, şimdi de stratejik alanlarda devletin girişimci olarak yer alması gerektiğini vurguladı.

Ekonomist Hakan Topkurulu'nun sorularına verdiği yanıtlarla Varlık Fonu'nun amacına ilişkin tartışmalara açıklık getiren Sönmez, ''TVF, Türkiye’nin stratejik yatırım koludur. Hedefimiz Türk şirketlerini küresel güç yapmaktır'' ifadelerini kullandı.

Ekonomideki sıkıntıların nasıl çözüleceğine ilişkin soruyu ise Sönmez, ''Kamu özel sektör işbirliği reçetesi kurgulamamız lazım'' diye yanıtladı.

ulusal.com.tr

aydınlık gazetesi hakan topkurulu Türkiye Varlık Fonu zafer sönmez