Erdoğan, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne tam üye olmak istediğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne tam üye olmak istediğini açıkladı. Erdoğan, bu konuda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı ve Başbakanıyla da görüştüklerini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne tam üye olmak istediğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti sırasında, Asya cephesinde sıcak mesajlar verdi.

Erdoğan, Çin Merkezi Televizyonu CCTV'ye verdiği röpoartajda, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Teşkilatı'na tam üyelik istediğini açıkladı. Bu konuda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile çok defa görüşmelerinin olduğunu ayrıca Çin Devlet Başkanı ve Başbakan ile de görüştüklerini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin füze savunma sistemi ihalesiyle ilgili, "Bizim Çinli dostlarımızla bu ilk etapta yaptığımız bazı görüşmeler vardı. O da müşterek üretime girme hususuydu. Biz bunu başarmanın azmi içerisindeyiz ve bunun da sözünü almıştık" dedi. Erdoğan, Çin ile anlaşmayı arzu ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çin'in Sincan Uygur bölgesinde yaşanan gelişmelerle ilgili de "ibadetler konusunda rahat olduklarını söylediler" dedi. Çin'in "Türkiye olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nin birliğine, beraberliğine kastedecek her türlü harekete biz de karşıyız" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı erdoğan