EURO 2024'e Almanya ev sahipliği yapacak

Bütün Avrupa ama özellikle Türkiye bugün tarihi bir oylamaya kilitlendi. Daha önce Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmayan Türkiye'nin beklentisi yüksekti. Ancak futbolu iliklerine kadar yaşayan Türk halkı beklediği sonucu alamadı. EURO 2024'e Almanya ev sahipliği yapacak. Oylama, UEFA Yönetim Kurulu tarafından yapıldı.

UEFA kararını verdi. EURO 2024'ün ev sahibi Almanya oldu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülke bellirlendi. Adaylar Türkiye ve Almanya'ydı. Dev şampiyonanın ev sahibini UEFA Başkanı Aleksander Ceferin (Aleksandır Çeferin) açıkladı.

Kararın verilmesi için sabah saatlerinde iki ülkenin temsilcileri sunumlarını yaptı. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde düzenlenen toplantıda sunumlar gerçekleştirildi.

Türk heyeti dev bir kadroyla oradaydı. Heyetin içinde Türkiye adına sunum yapan isimler arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de vardı.

Oylamanın ardından saatler 16:10'u gösterdiğinde kazananın açıklanması için bir toplantı düzenlendi. Önce Avrupa Şampiyonası'nın tarihini içeren görüntüler sunuldu.

Daha sonra ise Almanya'nın hazırladığı klip paylaşıldı. Ünlü Alman futbolcu Philipp Lahm (Filip Lam) da bu klipte yer aldı. Video "Ve kazanan futbol" sözüyle bitti.

Hemen peşine yayınlanan Türkiye'nin klibi ise bir çocuğun futbol topuna duyduğu aşkı anlatarak başladı. Boğaz köprüsü, animasyon havalimanı, dünyanın en eski ikinci tüneli ve stadyumlar seçilen görseller arasındaydı.

"Birlikte paylaşalım" temalı videoya Türk futboluna damga vurmuş Avrupa'dan Türkiye'ye gelen tecrübeli futbolcular renk kattı.

Sunumların tamamlanmasıyla sahneye UEFA Başkanı Aleksander Ceferin geldi. Kısa bir konuşmanın ardından kazananı açıkladı. Ceferin'in açtığı zarftan Almanya'nın adı çıktı.

ulusal.com.tr

UEFA EURO 2024