Bankalar Birliği harekete geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun tüketici ve otomobil kredilerine getirilecek kısıtlama çalışması Bankalar Birliği'ni harekete geçirdi. BDDK'ya başvuru yapamaya hazırlanan Birlik, otomobil gibi teminat alan kredilere limit konulmamasını isteyecek.

Bankalar Birliği harekete geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun tüketici ve otomobil kredilerine getirmeyi planladığı limit sınırlaması tartışma yarattı.

BDDK'ya başvuru yapmaya hazırlanan Bankalar Birliği, otomobil gibi teminat alan kredilere limit sınırlaması getirilmemesini isteyeceği belirtildi.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, batık kredileri önlemek ve vatandaşların zor durumda kalmaması için tüketici ve otomobil kredilerine gelirin 3 veya 4 katı sınır getirilmesi için çalışma başlattıklarını söylemişti.

Bir çalışma grubu oluşturan Bankalar Birliği, yönetmeliğin konut ve araç gibi teminatlı kredileri etkilemeyecek biçimde çıkarılması için BDDK’ya öneride bulunulacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili görüş bildiren uzmanlar, Bankalar Birliği'nin önerisiyle, teminatlı kredilerin limit kapsamı dışında kalma ihtimalinin olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr