Bir an olsun yanından ayırmıyor

MANİSA'da yaşayan 2 çocuk babası 50 yaşındaki Ali Yay, 5 yıl önce satın alarak 'Zaza' adını verdiği 'ara' cinsi papağanını evlatlarından ayırmıyor. Tüm gününü papağanıyla geçiren Yay, Zaza'yı torunlarına miras bırakacağını söyledi.

Bir an olsun yanından ayırmıyor

Şehzadeler ilçesinde kendine ait yem ürünleri satış dükkanı bulunan Ali Yay, 5 yıl önce satın alıp 'Zaza' adını verdiği papağanı beslemeye başladı. Evli ve iki çocuk babası Yay, evladı gibi görmeye başladığı Zaza'yı yanından bir an olsun ayırmadı. Neredeyse gününün tamamını papağanı Zaza ile geçiren Ali Yay, kuşunu akşam evinde gündüzleri de dükkanındaki özel bir kafeste besliyor.

"BENİM BİR EVLADIM GİBİ OLDU"

"Evladım" dediği papağanı fıstıkla besleyen Yay, gittiği her yere de omuzunda götürerek, Manisa sokaklarında dikkat çekiyor. İlgi gösterdiği zaman papağanının bir çocuk gibi kendisine karşılık verdiğini anlatan Ali Yay, "Bu papağan 4 yaşında iken aldım. 5 yıldır da bende. Şu an 9 yaşında. Bu papağan cinsleri uzun yıllar yaşayabiliyor. Zaza ismini verdiğim papağanım artık benim bir evladım gibi oldu. Artık ailemizin bir çocuğu gibi. Tanıdığı kişilere yabanilik yapmıyor. İlgi ve alaka istiyor. İlgilendiğimiz zamanda bir çocuk gibi bize karşı cevap veriyor" diye konuştu.

"TORUNLARIMA MİRAS BIRAKACAĞIM"

Sokakta papağanıyla gezmesinin dikkat çektiğini belirten Ali Yay, "Beni papağan ile görenlerden kimi fotoğraf çektirmek istiyor kimisi de omuzlarına almak istiyor. İnsanlarla iç içe olmayı seviyor. Ani hareketler yaparak korkutmadıktan sonra papağan kimseye bir şey yapmıyor. Keyfi yerinde olduğu zaman güzel konuşuyor. Bana karşı çok düşkün. Dışarıya çıkarıyorum. 'Ben gidiyorum' dediğimde omuzlarıma geliyor. Beni görür görmez ilk önce bana öpücük veriyor. Fazla ilgi gösterdiğimde de şımarıyor. Yaşı itibariye daha küçük bir çocuk gibi davranıyor. Eğer strese sokmadan sağlıklı bakarsam torunlarıma miras bırakacağım" diye konuştu.

Manisa