Meclis'in 94'üncü yılı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ankara'da kutlamalar çerçevesinde devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Ardından ilk Meclis'te tören düzenlendi. Resmi kutlamalar, Meclis Genel Kurulu'ndaki 23 Nisan Özel gündemli toplantı ve akşam Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in vereceği resepsiyonla devam edecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Törene, Meclis Başkanı Çiçek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra, CHP, MHp ve BDP'li milletvekilleri ile Meclis Başkanlık Divanı üyeleri ve idari personeli katıldı.

Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Törenlerin ikinci adresi Meclis oldu.

Meclis'in açılışının 94'üncü yılı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törenler, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, daha sonra Meclis Tören Salonu’nda kutlamaları kabul etmesiyle devam edecek. Meclis Genel Kurulu, 23 Nisan özel gündemi ile toplanacak. Meclis Başkanı Çiçek’in başkanlık edeceği birleşimde AKP, CHP, MHP, BDP ve HDP adına 10’ar dakikalık konuşmalar yapılacak.

Çiçek, akşam saatlerinde Meclis’te 23 Nisan resepsiyonu verecek.

ulusalkanal.com.tr