Rusya'dan açıklama: Putin'in verdiği emir doğrultusunda...

Rusya'dan açıklama: Putin'in verdiği emir doğrultusunda...

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus askerlerin Devlet Başkanı Vladimir Putin'den aldıkları emir doğrultusunda Suriye'nin Halep kentinde 16 gündür hava güçlerini kullanmadığını belirtti. Şoygu bu süre içinde 2 binden fazla 'ılımlı' muhalifin Halep'teki sivil bölgelere yoğun saldırlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Moskova'da düzenlenen bir savunma toplantısında konuşan Şoygu, "Başkomutanın (Vladimir Putin) verdiği emir doğrultusunda 16 gündür Halep'te hava güçlerimizi kullanmıyoruz" dedi.

Bu 16 günde 'ılımlı' olarak adlandırılan 2 binden fazla muhalifin 22 tank, 15 destek aracı ve sekiz 'cihat aracı' ile Halep'teki yerleşim yerlerine, okullara ve hastanelere yoğun saldırılar düzenlediğini belirten Şoygu, bu araçların büyük bir kısmının imha edildiğini de ekledi.

​'BUNUN GİBİ BİR MUHALEFETLE NASIL MÜZAKERE EDİLEBİLİR?'

Diğer taraftan sivillerin Halep'in doğu mahallelerinden ayrılabilmesi için oluşturulan insani koridorların hâlâ açık olduğunu fakat militanların her gün bu koridorlara gitmek isteyen onlarca sivili vurduğunu belirten Şoygu, "Bunun gibi bir muhalefetle nasıl müzakere edilebilir?" diye sordu.

Rus ve Suriye ordusuna ait uçaklar, 18 Ekim'den beri Halep ve çevresindeki on kilometre genişliğindeki alanda hava operasyonu gerçekleştirmiyor.

​Halep'in militanların denetiminde olan doğu kesimlerini terk etmek isteyen sivil ve silahlı muhalifler için 8 insani koridor açılmıştı. Fakat hava operasyonlarına ara verildiği günden beri militanların, sivillerin bu koridorları kullanmasına izin vermediği haberleri geliyor/Sputnik

rusya Putin