İzmir'deki dans gösterisi nedeniyle dekan vekili görevden alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreni dekan vekilini makamından etti. Kız öğrencilerin dans gösterisi müstehcen olduğu iddiasıyla YÖK'e şikayet edildi, YÖK, dekan vekilini görevden aldı. Görevden alınan Dekan Vekili Süleyman Başlar ise “şortlu öğrencileri çaresizce izledim” açıklaması yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde sergilenen dans gösterisi Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Süleyman Başlar'ı makamından etti.

Üniversite öğrenci topluluklarından Dokuz Eylül Türk Folklorünü Araştırma Topluluğu Zeybek ve Karadeniz yöresi oyunları ile Hint dansları gösterisi yapıldı. Danslar konuklar tarafından beğeniyle izlendi.

Gösteride, Ramazan ayına uygun olmayan kıyafetler giyildiği iddia edildi. Hükümete yakın gazeteler şortlu öğrencilerin fotoğraflarını buzlayarak servis etti.

İddiaya göre öğrencilerin kıyafetlerinin uygun olmadığı yönünde şikayetler alan YÖK acil toplantı yaptı.

Görevden alınan Dekan Vekili Prof. Dr. Süleyman Başlar ise “şortlu öğrencileri çaresizce izledim” açıklaması yaptı.

Başlar kendisini savunarak mutaassıp bir kimliği olan ve atanmayı bekleyen bir yöneticinin Ramazan ayında böyle bir gösteriyi hazırlamasının mümkün olmadığını söyledi.

Eğitim-iş Sendikası’dan hastalıklı zihniyetlere ve gericiliğe geçit vermeyeceğiz açıklaması geldi.

Eğitim-iş İzmir Yükseköğretim Şubesi’nden ”Öğrencileri, kadınları, ve sanatı cinsellik nesnesi olarak gören YÖK'ün bu anlayışını şiddetle kınıyoruz. Ayrıca Sayın Süleyman Başlar'ı da gösteriyi uygun bulmadığı düşüncesi ve beyanları nedeni ile protesto ediyoruz.” açıklaması yapıldı.

Haber: Belma Yücel

Kamera: Erdem Özdemir

ulusalkanal.com.tr

izmir dans gösterisi