'Bugünü anlamak için önce 68 ruhunu iyi anlamak gerek'

Süleyman Demirel Üniversitesi Fikir Kulübü, geçtiğimiz gün gazeteci-yazar Hulki Cevizoğlu’nun katılımıyla bir konferans düzenledi.

'Bugünü anlamak için önce 68 ruhunu iyi anlamak gerek'

Türkiye'de gençlik hareketi tarihi başlığıyla gerçekleştirilen etkinliğe; Demirel Üniversitesi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Cevizoğlu konuşmasında; “Türkiye’nin 2002 seçimlerinden sonra AKP iktidarı ile bugün geldiği durum hepinizin malumu. 12 yıldır gerçekleri söyleyen ister gazeteci olsun, ister aydın, ister asker ayırt etmeksizin ya içeri attılar, ya da işten attırdılar. Ancak yolsuzluk iddialarında sıra kendilerine geldiklerinde dokunulmaz oldular. Bakanlarından biri rüşvet olarak aldığı saati hem inkâr etti, hem de ‘sadece garanti belgesi benim üzerime’ dedi. Kimin üzerine olacaktı? 700000 TL.’lik saati alıp da üzerine TBMM’yi yargılamaya kalkan bir bakan acaba başka hangi ülkede vardır? Bunlar tüm bu yolsuzluk ve hırsızlıkları yok edecek, üzerini kapatacaklar. Çünkü Yüce Divan var!

“Bazı dönekler yeni uyandı!”

Bakın sözün değeri arkasındaki gerekçelere bağlıdır. Biz ulusalcılar, Atatürkçüler, antiemperyalistler, milliyetçi ulusalcılar uyandık! Gelin görün ki sözüm ona bazı dönekler yeni uyandı! Dün en koyu AKP taraftarı olan Nuray Mert bugün AKP’ye “Asıl ayyaş AKP’dir. Bunların başlarında sadece bir diktatör var. Geri kalanı o diktatörün arkasını toplamakla meşgul” diyor. Nasıl da döndünüz!

“Dinsiz Müslümanlar!”

Birileri adeta Hz. Muhammed’siz Müslümanlık içerisindeler. Hangi ayette “Hırsızlık yapın!” emri var? Kılıfına uydurup yine Allah, peygamber, Kur’an diyenler hırsızlığı helâl sayar oldular.

“Bugünü anlamak için önce 68 ruhunu iyi anlamak gerek”

42 yıl önce bugün Deniz ve arkadaşları daha 24 yaşında iken idam edildi. O dönemin savcısı Keramettin Çelebi “mahkemeye saygıları olsaydı idam edilmezlerdi” diyen biri. Bu mahkeme o gün geçersizdi. Böyle bir şey olabilir mi? Saygıları olmadığı bahanesiyle idam edilen 3 Fidan! Bunun hesabını veremediler! Veremeyecekler! Tabi bugünlere gelindiğinde yine aynı zihniyetteki savcılar yok değil. Sorgusuz sualsiz, sahte deliller üretilerek açılan soruşturmalarda baş çeken bazı savcılar yüzünden bu ülke Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalara ev sahipliği yaptı. O nedenle bugünleri anlamak ve yorumlayabilmek için öncelikle 68 ruhunu iyi anlamak gerek.

Denizler, Yusuflar, Hüseyinler… Hedefleri Kemalist Devrim olan bu 3 gencin bugün siz gençlere bıraktığı yegâne sorumluluk vardır. O da tam bağımsız Türkiye mücadelesidir. İnanıyorum ki siz gençler bu mücadeleyi asla bırakmayacak ve onların yüzlerini de asla kara çıkarmayacaksınız!”

Cevizoğlu’na konuşmasının ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Fikir Kulübü Başkanı Hikmet Atçeken tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

Etkinlik, izleyicilerin Cevizoğlu’na kitaplarını imzalatmalarının ardından son buldu.

Haber: Yasin GÖKDOĞAN

Fotoğraf: Barış YURTERİ

ulusalkanal.com.tr